Вътрешен човек от затвора е издал бандата на Бранимир Стоянов - Брано. Това научи БЛИЦ от свои източници в полицията. 

Както БЛИЦ първи писа, след преследване и стрелба снощи ченгетата са арестували четирима от бандата на Брано. 

Опасните рецидивисти са задържани, докато са опитвали да се измъкнат след извършен обир в блок от квартала.

Групата за взломни кражби е действала под ръководството на един от най-опасните рецидивисти от една година.

След като бе арестуван за обир на медицински склад в Плевен, откъдето отмъква 400 хиляди лева, Брано влиза зад решетките.

Но дори и оттам успява да ръководи бандата. 

Разследването започва, след като в полицията започват да постъпват сигнали за обири от жилища. Те си приличат по това, че почти няма следи, апартаментите са наблюдавани, кражбите са основно през нощта, в много от случаите - извършени, докато стопаните са вътре и спят.

Групата е набелязвала жилища, за които се е знаело, че са собственост на заможни хора. Бандитите са наблягали предимно на ценности, бижута и пари. 

Полицаите тръгват по следите на бандитите след разговор с информатор, който им разкрива, че тарторът на бандата е Брано. За връзка с престъпниците той използвал приложения през интернет, разкриват още източниците на БЛИЦ.

Разследващите са имали информация, че Брано ръководи бандата, но успяват да арестуват крадците, когато правят поредния си опит за обир. Съседи подават сигнал в полицията. 

Бранимир Стоянов - Брано е един от най-известните крадци. Той нашумява още в началото на 2000 година след серия от обири на жилища.

Впоследствие се преквалифицира на офиси.

През 2007 година той и Петър Стоянов - Президента започват да вилнеят във Варна. Тогава полицаите, разследващи обирите, установяват, че те са извършиени с много добро познаване на охранителната техника. 

След като проникват в набелязаните обекти, бандитите срязват кабелите на телефоните, изкъртват СОТ-а и след това прибират всичко. 

След себе си оставят погром.

Това лято Брано отново попада в полезрението на полицията. Той успява да ограби медицински склад в Плевен, откъдето отмъква 400 хиляди лева. 

Истински страшилища: Вижте една от мутрите, свили 400 бона в Плевен СНИМКИ

Този път, обаче, обирът не минава гладко и започва преследване с полицията. 
В опит да се измъкнат, Брано и съучастникът му - Христо Томов пръскат половината от плячката. В гонката участвали екипи на Столичната, Плевенската и Националната полиция. Екшънът продължил чак до столицата. Там вече двамата били окончателно заградени и закопчани с белезници. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ