"По принцип не вярвам на нетрадиционни лечения, билки, отвари, разни бабувания или бабини деветини. Вярвам само в Господ, но ако проф. Мермерски иска да ми помогне и бързо да ме вдигне на крака, ще му повярвам." Това сподели пред "България Днес" голямата Стоянка Мутафова, която утре ще изпишат от болница "Токуда" вече в добро здраве.
Вчера проф. Мермерски обясни, че ще предложи на комичката ни нетрадиционно лечение, което съдържа коластра от току-що родила крава, мед и жито. Тази комбинация според прочутия лечител ще накара 94-годишната Госпожа Стихийно бедствие да скокне на крака и да се почувства силна. "Аз и сега не мога да кажа, че съм слаба. Всичко ми е наред, Муки е затоплила у нас, ще се грижи както винаги за мен, ще ми готви и скоро пак ще играя", каза Мутафова. Комичката никога не се е доверявала на леченията с билки или отвари, затова и днес е скептична към предложението на Мермерски. "Знам го човека, популярен доктор е. Ще му повярвам, ако не, ще дам илача му на Муки, то и на нея ще й се отрази добре", пошегува се Стоянка.

Иначе двете с дъщеря й вече се готвят и за коледните празници, които са най-щастливите в живота на Мутафова. "Винаги се сещам за Коледата с мама и татко, толкова ми липсват тези дни", спомня си Стоянка. Муки от своя страна е обещала, че другата седмица ще купи елха, която двете ще украсят, както правят винаги. "За подаръци още от сега знам, че тя ще ме изненада с парфюм и червило. А на нея вече й купих две палтенца, много са красиви и отиват на хубавото ми момиче", умилява се Стоянка. Тя ще вземе подарък и за котарака. Да почувства и той, че е празник. "Сега ще си почина малко, пък след Нова година отново ще играя. Само Господ да е с мен", казва най-възрастната ни активно играеща актриса.