Въпреки че пътуването със самолет ни дава възможност да посетим дестинации по целия свят, за част от пътниците то е особено страшно преживяване. Тези, които имат страх от летене, вече могат да се отпуснат по-лесно на борда на Virgin Australia. Авиокомпанията анонсира нова инициатива в помощ на изнервените пътници на борда, съобщава T+L, цитиран от profit.bg.

Авиокомпанията си партнира с дружеството с нестопанска цел Smiling Mind, което предлага както уеб базирани програми, така и мобилни приложения за медитация, създадени от опитни психолози и педагози.

Няколко СПА - курорти, които ще ви накарат да мечтаете, а всъщност може да си ги позволите

Като част от новото партньорство, авиокомпанията ще предлага като част от системата си за забавления гайдът за медитации на Smiling Mind, осигурявайки на пътниците възможност да се успокоят и да се фокусират върху себе си.  

В допълнение към развлеченията, които предлага по време на полет, Virgin Australia въвежда нова система, коато ще позволява на пътниците със страх от летене да се свържат предварително с персонала на авиолиниите.

Кападокия: тази оферта ще ви очарова за едно зимно пътешествие

По този начин екипажът може да бъде полезен преди и по време на полета с персонализирани съвети и комуникация, които да доведат до по-приятно изживяване.

Авиокомпанията все още не съобщава повече подробности и не е ясно кога новите програми ще са достъпни на самолетите й, но се очаква това да стане ясно в следващите месеци.

Пътешествие до Северна Корея: На границата на здравия разум! (ВИДЕО)

Virgin Australia ще предложи техниките за медитация на Smiling Mind и на своите служители, които не са пряко заети с обслужването на полети. 

Няколко други авиокомпании също работят в посока повишаване комфорта на страхуващите се от летене пътници, като сред тях са American Airlines и Qantas.