Велосипедист е паднал в планина Мургаш и си е ударил тежко главата, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). Мъжът е обработен от планинските спасители. Той е предаден на линейка и е закаран в болница в София, добавиха от ПСС.

именно връх Мургаш е най-ветровитото място в България. Разположен в източната част от масива Мургаш в Западна Стара планина, височина 1687 мнв. Ветровете са с различна скорост до 144 км/ч.

Условията за туризъм в планините днес са чудесни. Температурите са между 4 и 11 градуса. Времето е ясно и слънчево. Във високите части на планината все още има сняг. От ПСС предупреждават, че има опасност от подхлъзвания по стръмните терени. 

При инцидент вчера турист пострада в района на Рилските езера. Той бе транспортиран от военнослужещи с вертолет „Кугар“ до болница  “Свети Георги” в Пловдив. 

Пострадалият вчера турист е французин. Подхлъзнал се е по пътеката на Окото и е паднал към Бъбрека. Той е паднал по снежен склон, с оголени камъни. Бил е в група. Обработен е от планинските спасители, които пристигат на място. Времето тогава е било с много гъста мъгла, поясниха от ПСС. 

Пострадалият при Рилските езера турист е опериран по спешност, каза по-рано днес д-р Кирил Атлиев началник на Спешното отделение към Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) “Свети Георги” ЕАД - Пловдив.