Умрели риби и изключителна мръсотия се носи по повърхността на водата на язовир „Студен кладенец“, в района на моста към село Лисиците. За това алармира отново екоактивистът Нуркян Мехмедали, съобщава 24rodopi.com.

„Защо Министерството на околната среда и водите няма становище точно и ясно от какво е умряла рибата в язовир „Студен кладенец“?“, пита родопчанинът, живеещ в Германия, в поредното си писмо до екоминистъра.

„След многобройните опити да се свържа с Вас разбрах няколко много важни неща. Вие сте същия като предишните и няма да има никаква промяна. Ще ви дам един прост съвет, ако не знаете как да се справите с един проблем, то огледайте се как другите са го решили. Имам предвид да въведете системата за празни туби, кенове и бутилки както е в Германия.

Всяка пластмасова туба струва повече от течността вътре. Водата е 19 цента, а тубата е 25 цента. Това кара всички да си ги събират и връщат в машините, които са поставени във всички маркети. В България от години тези туби се изхвърлят през прозореца на колата, в реките и са абсолютно навсякъде“, посочва още Мехмедали в писмото до министъра.