Двама лишени от свобода, които до този момент са изтърпявали наказанието си в затворническо общежитие, ще бъдат върнати в корпуса и поставени при строг режим заради употреба на наркотици. Тончо Тончев и Йордан Марков са се оказали надрусани, макар и зад решетките. Това е установил наркотест, който се прилага по метода за оценка на риска, уточни шефът на бургаския затвор Бранимир Мангъров.
През миналото десетилетие Йордан Марков минаваше за един от "лейтенантите" на Димитър Желязков - Очите. Той бе и сред свидетелите на делото за убийството на Венелин Москов от Поморие през 2000 г., пише "24 часа".
 
Последната присъда на 45-годишният в момента Марков е влязла в сила в началото на годината. Днес пред съда Бранимир Мангъров заяви, че за близо  6  месеца зад решетките затворникът не е показал положително развитие и критично отношение към извършеното в него.
 
За употреба на наркотик е бил в изолатора две седмици със заповед на началника на затвора от 9 юни. Случайно или не - това е ден след предстрелката в Слънчев бряг, в която Очите бе ранен.
 
Марков е осъден на 2 г. за опит да открадне "Фолксваген голф" на 26 юни 2012 г. от Ахелой. Към момента на престъплението той е с чисто досие - реабилитиран е по право. Стопанисвал е автоморга, имал е и кола за пътна помощ.
 
Осъденият на 6 г. Тончо Тончев също е дал положителна проба за наркотик. 35-годишният пандизчия изтърпяла наказание за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив. Той е осъден от Великотърновския окръжен съд, но изтърпява наказанието си в Бургас.