Студентите, които протестират пред парламента няма да се ангажират с позиция за това дали ще участват в шествието, което ще се проведе през уикенда за отваряне на АЕЦ "Козлодуй". Те се страхуват да заемат позиция по този въпрос и като евентуална тяхна подкрепа на шествието има опасност да ги скара с природозащитните организации, които са част от протестиращите в момента пред парламента. Това заяви за БЛИЦ един от организаторите на протеста Николай Козарски, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
За утрешния ден се очаква участие в  протеста на специална шоу програма да вземат Шкумбата и Васко Кръпката, които днес уважиха събитието. Васко Кръпката бе категоричен, че тази измет от парламента трябва да бъде премахната и ако само десет процента от столичани дойдат тук според него това цяло да се случи. Студентите са категорични, че медиите манипулират колко хора имало на протеста като намалявали цифрите. За това има идея те да се обърнат към агенции, които да направят проучване чрез анкети колко души са били на протеста. В момента протестиращите очакват дали от парламента ще излезнат народни представители, за да разговарят с тях, нещо което те са поискали преди два часа.
Днес  с освиркване бе прието на площада нареждането на министъра на образованието Даниел Вълчев да се провери кои ученици са отсътвали на 14 януари тази година.  Утре негодуващите възнамеряват да се влеят в протеста на полицаите, който ще се състои от 11,00 часа в градинката пред МВР. /Милан Николов, БЛИЦ