Студентите могат да изкарат 8 декември на половин цена, ако резервират до края на октомври. Това показва проверка на "Телеграф" из сайтовете предлагащи празнични оферти. 

От 17 до 50% по-евтино излиза купонът в Банско - едно от любимите места на студентите. 

Сега две нощувки на човек със закуска и празнична вечеря в четиризвезден хотел са между 150 и 170 лева. Към средата на ноември се очаква цената да скочи двойно. За една вечер в момента може да се резервира нощувка за 25 лева, но без да включва купона. Сред екстрите са басейн и спа. 

30% по-евтино е и празненството в Мленик. Вместо за 90 лева две нощувки със закуски с галавечеря вървят за 60 лева. Ол инклузив релакс с минерална вода във Велинград в  момента може да се намери за 36% по-евтино. 

За две празнични вечери студентите ще броят само 74 лева. 

Хотели в Сърбия и Македония също атакуват младежите с атрактивни предложения. Комплекс в сръбското село Иново, близо до ски пистите на Бабин зуб, изненадва с цена от 80 лева, включваща нощувка и галавечеря. За цената е дадено и важно обещание - неограничена консумация на алкохол.

За 8 декември обикновено студентите търсят резервации в последния момент. 

Сред най-търсените дестинации са зимните курорти в България, както и близки дестинации като Сърбия, Македония, Румъния, Гърция, Одрин в Турция, коментираха от туристическата агенция posoka.com. 

Според специалистите студентите не резервират екзотични почивки както заради това, че гълтат повече средства, така и защото е по време на семестъра и не могат да си позволят дълги отсъствия. 

Цената може да варира изключително според това колко е голяма групата, дали иска да пътува с организиран транспорт, какъв клас хотел изисква, както и дали програмата включва разглеждане на туристически забележителности. 

Затова се изготвят както индивидуални предложения, така и групови оферти за екскурзии и почивки за всеки един празник, включително и за 8 декември, по предварително зададен бюджет.