Шофьор остава без книжка за 3 месеца и дължи 1 000 лева заради това, че карал в насрещното на магистрала "Хемус". Той обжалвал наказанието пред Шуменския районен съд, но магистратите потвърдили санкцията, определена от КАТ.
Причината за забранената маневра била катастрофа с камион, заради която било спряно движението по АМ "Хемус" в района на пътен възел Каспичан на 8 септември м.г. 

Полицейски екипи спрели движението и обяснили, че трябва да се изчака около 15 минути движението да бъде пуснато отново.

Униформените обаче забелязали в края на образувалата се колона автомобили, които правели обратен завой и тръгвали в насрещното движение, за да стигнат до етапната връзка, откъдето да "слязат" от магистралата. 

Сред тях бил и шофьор с великотърновска кола "Алфа Ромео", който бил спрян от полицейски екип. Катаджиите му написали акт за това, че карал в платно за насрещно движение. Водачът обжалвал в съда, но шуменските магистрати потвърдили акта. В своите мотиви съдът отбелязва факта, че мястото, на което е извършено нарушението се отличава с високаконцентрация на ПТП. 

Във въпросния участък скоростта на движение е висока, въпреки наложените ограничения, което се явява предпоставка за възникване на катастрофи. 

Решението подлежи на касационно обжалване пред Шуменския административен съд.