Предстои спешна и аварийна подмяна на водопровода в Свищов, за да може при възникнала авария, жителите на града да не бъдат подлагани на воден режим. Това каза Генчо Генчев, който спечели убедително изборната надпревара за кмет на Община Свищов още на първи тур. 

Той благодари на избирателите за гласуваното му доверие и заяви, че всеки инвестиран лев и разкрито работно място е добавена стойност за града. 


Генчо Генчев, кмет на Община Свищов

„Предстоят първи срещи с Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Знаете, че и по време на изборите, и по време на празниците на Свищов, градът изпадна във воден режим. 

Всеки един момент Свищов може да остане за дълго време без вода, което е най-сериозният проблем, за който трябва да търсим решение. 

Вече имаме зелена светлина от институциите. ВиК Йовковци е изготвило своята план-сметка какви средства ще са необходими за спешно и аварийно вече, тук говорим за аварийна подмяна на новия стар водопровод, който отново да изградим, за да успокоим нашите съграждани, че при възникнала авария няма да бъдат подложени на воден режим и нечовешки условия да не могат да ползват вода“, обясни новоизбраният кмет.

Генчо Генчев припомни, че през последните четири години в Свищов са инвестирани 60 млн. лева и увери, че дейностите по проекти ще продължат и през новия мандат. 

„Залагаме на проекти във всички сфери, които да бъдат изпълнени със съдържание и да служат на хората“, обясни кметът, цитиран от Фокус

Ще се работи в посока образование, социални дейности и здравеопазване. Ще се търси съдействието на образователното министерство и Министерски съвет във връзка с бюджета на Стопанска академия за следващата година, каза още кметът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!