Шофьори и кондуктори от градския транспорт на Пловдив ползват храстите на една от последните спирки като тоалетна. За това сигнализира TrafficNews.bg, позовавайки се на буден гражданин, който неколкократно е ставал свидетел на подобни сцени.

Той пояснява, че на една от последните спирки на автобус номер 4 се случва точно това. Шофьорите и кондукторките си "свалят гащите", за уринират и дефекират отстрани. По думите ни читателя ни - където "минават малки деца". "Просто всеки ден е това, мирише... Децата гледат нелицеприятно голи сцени", коментира възмутеният пловдивчанин.

Този проблем вероятно е напълно реален, но той не съществува само на тази крайна спирка, но и на много други. Вината обаче не е на самите служители на транспортните фирми. Просто на тези крайни спирки, където е единствената възможност за тях да направят почивка и да отидат до тоалетната, няма поставени химически тоалетни.

Така, искат или не, шофьори и кондуктори са принудени да се върнат векове назад. Срещу повикът на природата е трудно да се бориш, особено когато професията ти е свързана с това да стоиш часове наред в едно превозно средство, без възможността да отидеш до тоалетна, когато пожелаеш. Търсенето на близко заведение с тоалетна винаги е опция, но може да изиска време, което пък да наруши графика на дадения автобус, а и много зависи от благоразположението на собствениците/работещите в това заведение.

Ето един проблем, на който компетентните органи да потърсят решение. Така няма да бъдат притеснявани граждани като нашия читател, а същевременно няма да се налага служителите на транспортните фирми да търсят облекчение в тревните площи.


Припомняме, че Пловдив е победителят в надпреварата за „Европейска столица на културата през 2019 г.“ Пловдив се отличи с реалистичен бюджет, оригинални идеи и проекти, както и с  много силна артистична програма, които ще допринесат за културното развитие на града и региона. Част от инициативите вече са стартирали, а журито на конкурса беше силно впечатлено от идеите, положителните отзиви и бързите темпове, с които те се развиват.