Трябва да имаме отправна точка, за да се предпазим от грешки. Ако нашата отправна точка е биологията, има два пола – мъжки и женски. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева по повод дебата около предложената от правителството за ратификация Истанбулска конвенция за превенцията на насилието срещу жени и момичета, за която се твърди, че въвежда понятието трети пол.

По думите на д-р Андреева проблемът с домашното насилие не може да бъде решен с конвенции. Въпросът трябва да бъде решен от всяка държава. Но не трябва да объркваме понятията на децата ни за добро и лошо, за мъжкото и женското. Светът е просъществувал толкова време, защото е имал здрави основи, на които е стъпвал. Това не изключва всеки да има право на избор да живее както пожелае, но нека не бъдат въвеждани нови правила, по които хората да живеят против природата, заяви бившият здравен министър.

В момента сексуалните отклонения са мода, но много хора се притесняват тези отклонения да не станат норма, подчерта д-р Андреева.