Тежка катастрофа е станала преди броени минути на кръстовището на ул. „Христо Фотев„ и ул. „Калоян“ в бургаския жк „Възраждане“, съобщава "Флагман", позовавайки се на очевидци. По първоначална информация инцидентът е сериозен. Алфа Ромео и Опел Корса са се ударили сериозно след отнето предимство и несъобразена скорост. Италианският автомобил е много смачкан, а на място има екип на полиция, както и такъв на пожарната.

Водач на Алфата е млада бургазлийка, която в момента е на мястото и разговаря с органите на реда. Зад волана на Корсата пък бил млад бургазлия, който превозвал майка си.По първоначална информация италианската кола се движела по ул. „Цар Калоян“ с предимство, но с несъобразена скорост. При преминаване през кръстовището с ул. „Христо Фотев“, оттам изкача изневиделица Корсата на младия бургазлия, който не спрял на знак "СТОП". По всяка вероятност той дори не е видял връхлитащата го кола.

"Често на това кръстовище видимостта е ограничена, тъй като спират микробуси, които зареждат магазина на близо. Възможно е именно това да е причината за катастрофата", коментират жители на комплекса.
До преди броени минути на място имаше екип на спешна помощ. Участниците в катастрофата обаче отказаха да бъдат хоспитализирани.

За щастие, въпреки силата на удара, инцидентът се е разминал само с материални щети.