Усложнена е обстановката в цялата страна тази сутрин, като има и издадени предупреждения за опасно време. Увеличава се опашката от камиони на българо-гръцката граница, заради лошото време в Гърция - забраната за преминаване вече е за превозни средства над 3,5 тона.

В Смолянско всички автомобили трябва да са с вериги.

Оранжев предупредителен код за обилни валежи от дъжд е в сила в Югоизточна България. В Югозападна - предупрежденията са в жълто за снеговалежи.

От 10.30 часа до 13.30 часа движението в тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна ще бъде ограничено поради оглед на осветителната система. Трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София, съобщава АПИ.

От 13.30 часа до 16.30 часа ще бъде ограничено движението в тръбата за София. Превозните средства ще преминават в тръбата за Варна. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация.

В София беше и най-студено тази нощ. Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че се очаква през целия ден в столицата да продължи да вали сняг. По думите й вече се чистят спирки и подходи на подлези, като тя призова собствениците да почистят пред жилищните сгради и търговските обекти.

162 души са прекарали нощта в кризисните центрове на СО.

Градският транспорт се движи нормално по всички линии.