Грейдер е заличил следите от джипа, който блъсна дете във врачанското село Търнак преди дни. Тежката техника е работила на мястото на инцидента малко преди идването на изпратените от главния прокурор Сотир Цацаров разследващи от Националната следствена служба.

Обвинител №1 се зае със случая, след като стана ясно, че шофьорът на джипа е бил пуснат почти веднага след инцидента, а близките на 11-годишната Сара изразиха съмнението си, че местните полиция и следствие може да манипулират разследването.

"Всеки ден ходим в Плевен. Много сме отчаяни, не ни дават надежда за детето". Това каза пред Би Ти Ви бащата на 11-годишната Сара, която на 2-ри октомври беше блъсната в село Трънак от пиян шофьор.

"Следите са закрити. Затова е така почистено", пък заяви майката на прегазеното момиченце. "Вярваме, че властите ще свършат работа. Оттук натам няма да вдигаме бунт, няма да има гражданско неподчинение. Нямаме връзка с шофьора, но това, което чухме от други хора, е, че той е загрижен и иска да помогне", добави чичото на блъснатото дете.

Междувременно, през общи познати водачът изявил желание да помогне за лечението на Сара. Близките обаче са категорични – освен това той трябва и да бъде в ареста и да отговаря за действията си пред закона.

Състоянието на Сара остава тежко, лекарите в плевенската болница продължават борбата за живота на детето.