Има различни храни, които са известни с това, че създават киселинна среда в организма. А киселинната среда забавя метаболизма и може да бъде предпоставка за здравословни проблеми като болести, повишаване на теглото и преждевременно стареене. За да не се стига до тези неприятности, е нужно да приемаме алкални храни, които да балансират киселинността в стомаха.

Ето кои са някои от най-полезните алкални храни, които трябва да бъдат част от нашето меню.

Трапезната минерална вода възстановява киселинно-алкалния баланс на тялото

Банани – зарежда с енергия и е страхотен за начало на деня като добавка към вашата закуска. Съдържа желязо, ендорфини и витамини. Може да подобри настроението ви. Препоръчва се за хора с проблеми с бъбреците.

Алкалните храни убиват коронавируса

Броколи – може и да не са любими на децата, но са сред най-полезните алкални храни. Богати са на витамини и минерали, коитАвокадо – изключително богат на витамини, полезни мастни киселини и аминокиселини, които се грижат за сърдечното здраве. Чудесна добавка към вашата свежа салата!

Кълновете са живи ферменти - подмладяват тялото

Лимони – заради високото си pH, това е най-алкалният от всички продукт, който е изключително полезен за организма. Лимонът помага при настинка и грип, за пречистване на черния дроб, укрепване на имунитета, сваляне на тегло, регулиране на киселинността. Чудесна идея е да започнете деня с чаша топла вода с лимон.

Кои други храни са алкални и помагат за балансирането на киселинността на стомаха четете в zdrave.to