“Титан Чистота София“ и “Чистота Искър“ с подизпълнител “АЕС-Х“ ще чистят 5-те столични райони на досегашния концесионер “Волф 96“.
Договорът на "Волф 96", която сега обслужва районите, изтича в края на месеца. От 1 март консорциумът "Титан Чистота София" ще поеме районите "Витоша" и "Младост", а общинското дружество "Чистота Искър" - "Люлин", "Овча Купел" и участъка между ул. "Позитано", бул. "Витоша", бул. "П. Евтимий" и бул. "Христо Ботев" от район "Триадица".

Общинското дружество "Чистота Искър" ще извършва сметосъбиране и сметоизвозване в район "Овча купел", а в "Люлин" и частта от "Триадица" дейността ще се извършва от подизпълнителя му "АЕС-Х" ООД. Предстои подписването на протокола от заседанието на комисията, която извършва прякото договаряне с поканените фирми.
В процедурата по пряко договаряне бяха поканени и фирмите "Заубермахер" и "Ремондис", но те не представиха документи. Двете фирми участваха в провалената обществена поръчка. Победител в нея стана австрийската "Заубермахер". Консорциумът "Титан АС" обаче обжалва и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени заповедта, с която "Заубермахер" беше избрана за победител в конкурса.  /БЛИЦ