39-годишният Гюнер, обвинен за убийството на майка си Хатидже, получи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под страна“. Тя му бе определена от Окръжен съд – Хасково днес.

Припомняме, че 74-годишната жена бе открита мъртва в дома си на улица „Панчарево“ в хасковския квартал „Хисаря“. Сигнал за случая подали съседи на 5 януари.

Аутопсията показа, че смъртта е настъпила вследствие на счупени ребра, ключица и подбедрица и хематоми по главата и тялото. За престъплението е повдигнато обвинение на най-малкия син на жертвата, който живеел с нея.

Производството е протекло с лично явяване на обвиняемия и служебно назначения му защитник.

Окръжен съд – Хасково взе под внимание, че са събрани достатъчно доказателства, уличаващи обвиняемия в извършване на престъплението. Предвижда се наказание от 10 до 20 години затвор.

Плашещо разкритие за убийството в Хасково

Обвиняемият има лоши характеристични данни, не е трудово ангажиран, няма постоянни доходи, несемеен. Има опасност той да се укрие, което се подкрепя и от факта, че многократно той е живял и работел извън пределите на страната.

Към настоящия момент няма доказателства, от които да се установи, че Гюнер страда от болест, която да препятства престоя му в ареста.

Решението на Окръжен съд – Хасково подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ