Майката на едно прекрасно като ангел момиченце има нужда от помощ. В изключително емоционална и затрогваща изповед тя признава, че няма как да спре да се бори за детето си и моли за помощ.

Ето какво пише във Фейсбук Деница Петрова:

Здравейте скъпи приятели !Изминаха два месеца откакто Софи беше диагностицирана и започна своята борба срещу така коварната болест Остра Лимфобластна Левкемия с ДНК мутация върху 12-21 хромозома.Многократно трия и пиша наново своя пост, но вече преглъщайки своето его и без срам, реших, че е време.

Накратко през тези два месеца Софи претърпя много усложнения,които настъпиха в следствие на химеотерапията :

Увреждане на черния дроб,което доведе до асцит (свободна течност в корема ).

Високо кръвно налягане ,което понякога трудно се контролираше. Химично изгаряне на дясната ръчичка,което месец по-късно още се борим да излекуваме. Трудна подвижност , скованост и постоянни болки от кръста надолу. Невъзможност за ходене, сядане, ставане, повдигане и всякакви движения на крачетата.

Прекаран цистит в следствие на отслабен имунитет, което крие и предпоставка за по-нататъчно усложнение във функцията на бъбреците, а те бяха възпалени малко преди диагностицирането с ОЛЛ.Черния дроб повторно завиши стойностите на ензимите АСАТ и АЛАТ,както и ГГТ, ЛДХ, Билирубин. Костно-мозъчна аплазия (животозастрашаващо състояние, което настъпва след терапия с някои химеотерапевтици).

В следствие на аплазията и факта ,че детето няма абсолютно никаква имунна защита ,устата й беше ,,осеяна'' с множество афти (по целия език, небце, бузи, венци, около сливиците,гърло ..) и гъбички в устата...

В следствие на всичко това ,лекуващия лекар на детето предписваше медикаменти,добавки и разтвори за предпазване и дезинфекция .С единствената цел -нейния организъм да се укрепи,не веднъж да се спаси живота й и с цел да се облекчат ужасяващите болки ,които детето ежедневно изтърпява в голяма част от курса на лечение.

В резултат се наложи да се закупуват скъпо струващи лекарства от Германия . Както и лекарства ,които да възстановяват черния дроб и пораженията върху него ,лекарства за предпазване ,възстановяване на организма и успокояване на болките и много други.

В резултат на всичко ,което се случи с тялото и нейния организъм се наложи Софи отново да носи памперс-гащи, които са трудни за намиране и успявам само в една аптека да ги поръчвам, защото за спецификата на нейното телосложение (висока, с коремче и атрофирала мускулатура по крачетата, 20 килограмова девойка) не и стават другите модели (прекалено големи/малки ).

Спрейове за тялото - защото е невъзможно тя да бъде къпана понякога. Спрейове за предпазване от рани от залежаване, защото тя не мърда от леглото...

След всичко преживяно, тя все още има сили за борба и ще се пребори,аз имам сили да се боря, защото тя не се предава,а дори и да се предаде-аз ще се боря на место нея.

ЗАТОВА Е И МОЯТ ПОСТ! ЗА БОРБАТА!

Многократно триех и пишех наново, но вече е време да преглътна своята гордост и да моля! Да помоля за вашата помощ!

Въпреки опитите ми ,да се справя сама oсъзнах ,че не мога да се преборя с всичко и като самотна майка, ще направя всичко за нея,само да оздравее!

Тук е и моята молба!

Въпреки всички усилия, вече ми е невъзможно да заплащам всички медикаменти по грижата за нейното здраве. Всичко, което имах спестено, се стопи.

Моля всеки, който има възможност, нека ни подкрепи, за да можем да се преборим! Никога няма да си простя ако загубя детето си, защото не съм имала финансовата възможност да й закупя необходимото лекарство, за да облекча нейните болки или специалнизираната храна, с която се храни и да си оставя детето гладно, защото нямам 20 лв. за да й закупя фризобина за деня.Да, за нейното заболяване държавата заплаща необходимите химеотерапевтици, но държавата не заплаща нито възстановяването след последствията от нея, нито заплаща за лекарствана необходими за обезболяването на болките, настъпили от химията.

Всеки, които желае да ни подкрепи може чрез платформата HelpKarma или на посочената банкова сметка тук.

https://bg.helpkarma.com/help/291590698353
IBAN:
BG19UNCR70001522571092
Титуляр : Деница Ненкова Петрова