Броени часове преди да бъде застрелян, Мартин Божанов-Нотариуса е написал във Viber профила си нещо, което може да се окаже важна следа в разплитането на престъплението, пише „Галерия“. 

„Колкото по-малко знаеш, толкова по-спокойно спиш. А колкото повече знаеш, толкова повече пиеш“.

Тепърва ще се изяснява какво точно го е подтикнало към тези разсъждения.

Според една от версиите, Нотариуса е разбрал, че разследването срещу него е приключило и съвсем скоро е предстояло да му бъде повдигнато обвинение. Не е изключено Божанов да е държал компромати за хора от елита и да е плашил, че ще си отвори устата, ако срещу него започне съдебно преследване.

Оказва се, че Нотариуса не за първи път е мишена на наемни килъри. Опит да бъде ликвидиран е правен в далечната 2008 година, малко след като Божанов направил първия си имотен удар. Тогава той е нападнат в столичния квартал „Фондови жилища“, където живеел към онзи момент. Това, което спасило по чудо живота му, била грешка на стрелеца и близка стоянка на таксита.

През 2013 година, отново след сделка с имот, Нотариуса е нападнат една лятна сутрин в столичния квартал „Свобода“. Докато отивал към автомобила си, той бил нападнат от четирима маскирани и въоръжени с метални тръби. Те му нанесли толкова тежък побой, че той се лекувал няколко месеца във ВМА.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук