Тъпчат децата ни в градините с колбаси и тестени пържени храни
Имаме страхотен български боб, имаме магданоз, орехи... Имаме голямо разнообразие". Маринова си направила "малко проучване", разгледала различни менюта от детски градини и й направило впечатление предлагането на тестени и сладки изделия, сред които като свои "фаворити" открои сухи пасти и филии с локум.
"Не знам какво има във филията с локум, сигурна съм, че е много вкусно, децата го харесват, но спираме до там", коментира тя. Според нея чията например не е особено подходяща храна за малките деца. "Надявам се, че експертите, които ще въведат тези промени, преди това ще направят сериозно проучване кои храни реално са удачни и подходящи за малки деца, защото просто включването на някакви храни с цел да се даде това разнообразие, за което се говори, не е всичко.
Тук идеята е да има малко повече сурови и пресни храни, натурални, които не са обработени", казва Маринова. И недоумява защо в едно меню за седмица не е видяла обикновено кисело мляко например.
"Има плодово мляко, прясно мляко, плодово кисело мляко, но такова, което не е обогатено с никакви плодчета и аромати, липсва", подчертава тя. По думите й така се създава култура у хората от ранна детска възраст да търсят по-сладкото, по-мазното.
Последвайте ни
0 Коментара: