Първата дама Десислава Генчева и покойната поетеса Петя Дубарова едновременно са кръстосвали коридорите на бургаската английска гимназия. Това разказаха близки до новата съпруга на президента ген. Румен Радев, пише в. България днес.
Десислава Генчева, която вече носи официално фамилията на съпруга си, има само седем години разлика с покойната Дубарова. Двете момичета са били заедно в бургаската гимназия, като Петя е била на 14 години, когато като първолаче в училището е била записана съпругата на новия държавен глава. Малката Деси е била в трети клас, когато голямата писателка се самоубива едва на 17 години.

В неделя се навършиха 37 години от злощастната кончина на вечната поетеса, останала завинаги на 17 години.

Малко по-късно Десислава е преместена от училището, в което се обучава до 15-годишна.

За разлика от останалите възпитаници на елитната гимназия, като министрите Ивелина Василева и Зорница Русинова, покойната поетеса е коментирала обучението си в гимназията с думите, че "тя е отнела по малко светлинка от всеки от нас".

За тях разказа една от звездите на фамилия "Тоника" Ваня Костова. Тя не успя да си спомни лицето на първата дама из коридорите на училището, тъй като признава, че Десислава е много по-малка от нея.

"Госпожа Радева е по-малка от мен, а и не е толкова важно, че тя е била възпитаник на английската гимназия, а че покойната Петя Дубарова така и не успя да я завърши. Може би за нас двете думите й относно училището не са прави и то не е успяло да ни отнеме светлинката", разказва певицата.

Въпреки че излязоха коментари, че тя и първата дама са били съученички, двете никога не са се засичали в училището заради разликата във възрастта. Костова обясни още, че догодина навършва 60 години и няма как двете с първата дама да са се срещали в училището, докато с Дубарова са били просто в различни класове.