"Татко никога не е бил по-зле! Трудно му е, но се бори, не сме се отказали, имаме надежда. Вярно е, че този път е различно, защото състоянието му е много тежко, но ние от семейството сме до него и ще му даваме сили." Това сподели певицата Мария Грънчарова, дъщеря на естрадната легенда Борислав Грънчаров, цитирана от столичен ежедневник. 
Както БЛИЦ писа, в началото на седмицата изписали от болница изпълнителя като безнадежден случай. Той изкарал цял месец в здравното заведение заради постоянно поддържане на висока температура. След като му направили всякакви изследвания, докторите вдигнали ръце и заявили, че не могат да разберат каква е причината и няма какво повече да направят. Затова го изписали.

"От години ме смятат за безнадежден, пък е, пак съм жив. И този път ще се оправим, Господ ще ми даде ремисия, Мария. Не се притеснявай, ще оцелея", давал кураж на дъщеря си Грънчаров. "Един ден в болницата при баща ми дойде синът ми и няколко часа след това татко се чувстваше по-добре. Смятам, че имаме шанс, винаги има надежда, няма да се предаваме", обясни още Мария и даде пример с влошеното му състояние миналата Нова година.

"Тогава също се изправихме на нокти. Сложиха му два стента и д-р Иво Петров направо му спаси живота. Беше в прединфарктно състояние, а това щеше да му е трети инфаркт. Пак се оправи и година след това се чувстваше много добре", обясни още Грънчарова.

Освен проблемите със сърцето естрадната легенда има 15 метастази по цялото тяло вследствие на онкологично заболяване. "Те бяха премахнати оперативно през изминалата година и постоянно следяхме състоянието му", разяснява щерката на Борето. С рака баща й живее повече от 10 години.

Изпълнителят на "Елеонора" сподели, че при по-възрастни хора ремисията може да продължи повече от 10 години, тъй като туморните клетките по-бавно се размножават, отколкото при млад човек. "Продължавам да съм болен, стискам зъби, постоянно съм по лекари и се радвам на всеки ден, който ми е подарен. С жена ми, която също преживя онкологично заболяване, сме си забранили да се оплакваме. Само за хубави неща си говорим", обясни тогава Грънчаров.

Последният от култовото трио "Бо-Бо-Бо" - Боян Иванов, Борис Гуджунов и той, е благодарен на семейството и близките си, които му помагат финансово, за да пребори здравните си мъки.

"Пенсията ми беше 150 лева. Добре, че е семейството ми и министър Вежди Рашидов, който се сети за нас, по-възрастните изпълнители, и ни даде допълнителна награда, за да можем да живеем. Все пак 60% от хонорарите ни, когато пеехме, влизаха в бюджета на държавата.

Срещу това нищо не получавахме, а нямахме и трудови книжки. Затова сега останалите живи естрададжии сме на това дередже", обясни финансовия колапс, в който живее от години, певецът.

Изгорелият архив на "Концертна дирекция" отреди мъчително съществуване на десетки музиканти от поколението на Грънчаров, а някои от тях вече си отидоха в мизерия.