Близки на открития мъртъв във Франкфурт на Майн, Германия, родопчанин Васил Арабаджиев смятат, че смъртта е вследствие на нещастен случай, пише 24rodopi.com.

Трупът на 35-годишния кърджалиец Васко Арабаджиев бе открит в река Майн на 6 февруари. Младият мъж бил от месец в неизвестност, като сестра му подала сигнал в полицията. На брега, в близост до мястото, откъдето било извадено тялото, били открити дрехите на кърджалиеца.

В тях не били намерени лични документи, мобилен телефон или пари. Това пък навело разследващите към версия за убийство с цел грабеж и опит да бъдат заличени следите. Местни медии съобщили, че разследващите работят по всички възможни версии.
 
Младият мъж, възпитаник на ТОХ-а в Кърджали, бил видян за последно на 10 януари, около 4.00 часа, в кафене в квартал „Нийд“ в Франкфурт на Майн. Момичето, което го е видяло последно споделило, че Васил изглеждал разстроен.
 
Сестра му го регистрирала в полицията като изчезнал на 12 януари, а на 14-и на брега на реката са открити дрехите му. Трупът е изваден от реката в района на Кобленц, на около 150 км от Франкфурт.
 
Резултатите от аутопсията показват, че няма следи от насилие.
 
Погребението ще бъде в събота в кирковското село Дружинци.