Днес ще духа умерен, в Източна България и северно от планините - силен юг-югозападен вятър, който ще се прояви като фьон и ще бъде поривист.

Облачността над страната ще е разкъсана, предимно значителна, но само на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Времето ще е топло, с максимални температури между 19° и 24°, а и минималните температури са високи: 8°-13°.

Поради създалата се синоптична обстановка с пренос на въздушни маси от югозапад, над страната ще има висока концентрация на прах от Сахара.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха-от 15°до 21°.Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места ще превали краткотраен дъжд, а по най-високите върхове - сняг. Ще духа бурен, по северните подножия и ураганен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

В петък вятърът ще остане от юг-югозапад, в Източна България и северно от планините - силен. На места, повече в Западна България, ще има валежи от дъжд с краткотраен характер, ще има и гръмотевици.

Ще остане топло, особено в Източна България, където максималните температури ще са над 20°. През нощта срещу неделя и в неделя със силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижават. Остава и повишена вероятност за валежи от дъжд, в планините - от сняг.