Днес е тридесет и третият ден от началото на недоволството срещу управляващите. Една от блокадите в столицата падна, останаха две - на пл. "Орлов мост" и в района на Министерски съвет. И тази вечер митингът тръгва от Триъгълника на властта. 

Припомняме, че по-рано днес министър-председателят Бойко Борисов обяви, че иска оставката на президента Румен Радев

В неделя вечер мрежата гръмна след скандално видео на Христо Иванов от Отровното трио. Докато се излъчваше "на живо", към него се приближи гологлав мъж с тъмносиня риза и поиска да се снима с "бъдещия премиер", както го нарече той. Христо Иванов прие радушно, докато мъжът не му споменава свойски: "Изключил съм си телефона, защото тоА се е обадил на Маджо, обадил се е на Маджо...."

Христо Иванов не успя да скрие конфуза от ситуацията, осъзнавайки, че това е жива връзка и няма как да прикрие случващото се. 

Днес протестиращите редят книги пред президентството, като са кръстили акцията си "Масова оперативка". От "Отровното трио" призоваха участниците в демонстрациите тази вечер да донесат със себе си по една книга, които да подарят на управляващите.


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦСнимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


Към момента, днешният протест върви мирно. Основна атракция на митинга станаха три баби, които неуморно танцуваха по жълтите павета световноизвестната песен The final countdown.


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


Една от дамите обаче леко се препъва и пада на земята, но веднага й помагат да се изправи и да се върне в редиците на протестиращите.