Три ТИР-а се удариха във верижна катастрофа на автомагистрала „Марица“ край Харманли. Два от тежкотоварните камиони са турски, а третият – български, информира „Булфото”.
Единият от автомобилите се хлъзнал на заснеженото пътно платно и шофьорът му изгубил управление. Впоследствие в първия ТИР се ударили останалите два. Единият от водачите е употребил алкохол.
 

Заради инцидента е затворено северното платно на магистралата. МПС-ата от пътен възел „Любимец“ се пренасочват към международен път Е-80.
 

Отсечката на АМ "Марица" между Любимец и Харманли остава затворена и към този час. Движението в посока Пловдив се отклонява от пътен възел Любимец по стария път за Харманли. Това съобщиха от пресцентъра на областна администрация Хасково.
 
Материалните щети са значителни, но сериозно ранени и пострадали хора няма. Все още не са преместени от платното товарните автомобили. След като приключат с тази операция, почистващите фирми ще обработят платното и едва тогава ще отворят отсечката от магистралата за движение.