1 059 440 лв. оценка получи най-голямата обувна фабрика /сн. 1/ в хаджидимовското с. Абланица – на бизнесдамата Лиляна Боргато /сн. 2/, след като вчера съдебен изпълнител я обяви за публична продан. Няколкото сгради, сред които има и нови, се простират върху терен от 7750 кв.м, непосредствено до бившия стопански двор, съобщава Struma.bg.

Само постройките са със застроена площ над 3 дка. Към тях има пристройки, офис, битови помещения, склад, нафтово стопанство и помпена станция.

За финансовите затруднения на фабриката на „Лиди“ ЕООД се заговори преди няколко години, когато Боргато спря да плаща заплати на многобройните си работници и жителите на селото я обявиха за персона нон грата. Играта загрубя, след като в социалните мрежи те започнаха да си искат парите от нея, а тя си изпусна нервите и нарече жителите на Абланица „грозни хора с грозно поведение, злобни, завистливи и неграмотни“ /сн. 3/. Абланци се заканиха да я съдят за публична обида, но няма данни да е подаван сигнал в прокуратурата или в съда.

Фабриката на Боргато се продава заради банкова ипотека и задължения към НАП.

В момента това е само едно от предприятията в Пиринско, обявени за пръв път за публична продан поради невъзможност на собствениците им да си плащат ипотеките.

В санданското с. Петрово купувач търси фермата за промишлено отглеждане на кокошки носачки /сн. 4/ на Йорданка Башлиева. Сградата, която не е отразена в кадастъра, е в местността Раздол, до пътя за с. Катунци, и е върху терен от 2170 кв.м. Цената, над която е обявено наддаването за обекта, е 72 016 лв.

В местността Пинговица на петричкото с. Кърналово пък се продава цех за електроника и склад за негорими стоки /сн. 5/. Собственик на фабриката е „Би Джи Ен електроникс“ ООД на гърка Димитриос Таласинос. Имотът е върху терен от 5001 кв.м, а само фабриката е сграда със застроена площ 2590 кв.м. Обявената цена е 430 632 лв. Особеност в тази продажба е, че има влязло в сила съдебно решение, според което сградата е незаконна.

В с. Беласица, Петричко, се продава и друга голяма постройка, която би могло да се използва за производство. Става въпрос за 3-етажна сграда /сн. 6/, съседна на ресторанта на ПК „Коларово“, която е със застроена площ от 540 кв.м. Неин собственик е „Хаджиеви-Стойчевски“ ООД на Васил Стойчевски и Христо Хаджиев. Теренът под постройката е 1620 кв.м, а продажната й цена е 108 745.74 лв. Имотът е ипотекиран още през 2008 г.

Към момента има поне още 10 производства в Пиринско, които са изпаднали временно от листата с публичните продажба, след като на търговете за тях не са се явили купувачи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук