Новата телевизионна звезда Владислава Цариградска, която не слиза от телевизионния ефир, е добре да бъде изслушана във временната парламентарна комисия по казуса с "Нотариуса", в компанията на известните й приятели и роднини.

По този начин българската общественост ще научи цялата истина за Цариградска, а не само тези парчета, които се опитват да пробутват медиите от мейнстрийма. 

Съдията от Районен съд Луковит Цариградска, отскоро повишена в Окръжен съд Плевен, напевно обяснява за мафията в съдебната система, но пропуска тирето и фамилията на съпруга си - Бировска?

Според медийни публикации, Владислава Цариградска се залюбва с плевенския кримигерой Марио Бировски в средата на 90-те години на миналия век. Тогава Марио, заедно с брат си Ивайло, боксьори от плевенския боен клуб „Спартак”, се заселват във Варна, тъй като са издирвани от полицията в родния си град.

Братята, заедно с техните сподвижници Камен Балбузанов – Куката и Валентин Георгиев – Жълтия, са подсъдими по първото дело за рекет в България. През 1991 г. бандата започва да рекетира за пари собствениците на оборотни заведения в Плевен. Групата нахлува в бар „Уест“ и започва да троши инвентар, да бие клиенти и персонал. По този повод е образувано досъдебно производство и вкарано в плевенския съд. Разбирайки, че ще бъдат осъдени, братята се укриват от плевенското правосъдие чак във Варна и там започват да водят бурен светски живот.

Бокса е дружка с Митьо Очите

В морската столица издирвания от МВР Марио Бировски се залюбва с Цариградска, двамата вдигат тежка сватба. На венчавката пируват Митьо Очите, Камен Куката, варненския наркобос Иво Гела и други знакови босове, пишат сайтове.

Малко след като става г-жа Бировска, варненката Владислава завършва право и става младши съдия, а по-късно и съдия в Районния съд в Луковит. Твърди се, че идеята за това е на нейния кум – плевенският бомбаджия Валентин Георгиев – Вальо Жълтия. По това време Жълтия живее на семейни начала със съдийката Весела Сахатчиева. В края на 90-те години на миналия век магистрат Сахатчиева е обвинена, че е оказвала влияние върху прокурори от Плевен и региона да не арестуват Вальо Жълтия за серия от бомбени атентати и убийства.

След като през 2003 г. в Плевен показно е ликвидиран босът на проституцията в града Марио Иванов, братята Ивайло и Марио Бировски, заедно с приближения си Вальо Жълтия, се изнасят към Испания. 

 „Публична тайна е, че братята Ивайло и Марио Бокса стояха зад бомбените атентати срещу футболната легенда от Плевен Пламен Гетов. Те взривиха и бара му, и конюшната му през 2000 г. Тогава братята се спасиха от наказателно преследване, а го отнесе само Вальо Жълтия. Когато Пламен Гетов се отказа от бизнеса с коне, Марио Бокса откри ферма за коне в село Опанец…”, припомнят познавачи на плевенския ъндърграунд.

И това е малка част от житието на днешната моралистка, която се е прицелила в поста заместник-главен прокурор.

Затова ще е много по-добре, ако оглавяваната от Никола Минчев парламентарна комисия покани за изслушване в Народното събрание, не само Цариградска, но и нейните приятели и роднини.

Крайно време е във въпросната комисия да бъдат изслушани и хората, които се оплакват, че са станали жертви на Мартин Нотариуса. Един от тях е гръцкият гражданин Йоаким Каламарис! 

В противен случай ще останат съмнения, че парламентарната комисия се използва не като място за изясняване на истината, а като трамплин на определени лица за по-високи постове в правораздавателната система!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук