Два тира, натоварени с контрабандни цигари, са били задържани днес край София при специализирана операция на ГД БОП, съобщава TrafficNews.bg. В единия са били натоварени 900 бокса, а в другия - 500. Цигарите са с марката "Regina" и са влезли в България през ГКПП Кулата. 

Цената на един мастер бокс в Гърция е 350 евро, но на територията на България той се продава за 600 евро. Задържаните цигари са на стойност над 1 500 000 лева. 

Задържани са шофьорите на камионите, а антимафиотите са по следите на организаторите на канала. 

Според неназовани източници контрабандата е организирана от "царицата на месото" Мила Георгиева. Преди време Георгиева бе замесена в сделки с месо и източване на ДДС  и от тогава остава пракора й. През 2015 година Мила бе арестувана и посочена за тартор на банда за мокри поръчки, която бе разбита при спецакция на ДАНС. Освен нея, са арестувани бившият ѝ мъж Михаил Георгиев, брат ѝ Ангел Ангелов, доведеният ѝ брат Максим Кулишев, бившата барета Мирослав Стоянов и Олег Попов. След издирване е хванат и Пламен Цеков-Тлъстуша. Синът на Мила и Михаил - Мартин Георгиев - Джито успява да се изплъзне, но три години по -късно се предава в ГД БОП. 

Смята се, че бандата е планирала поне пет мокри поръчки, които обаче останали неизпълнени. Сред мишените им бил Жоро Шопа, в чиято къща в Барселона преди няколко дни бяха задържани Ветко и Маринела Арабаджиеви. 

Три години по-късно делото срещу Мила Георгиева и хората все още е в спецсъда. То обаче е само за разпространение на наркотици. Обвиненията, че бандата има в портфолиото си убийства, са прекратени от наблюдаващите прокурори. Разследването за мокрите поръчки и палежите също е прекратено през 2016 г. поради липса на доказателства, остава само обвинението за участие в група за наркотици. 

Зловещата банда, която се оглавявала от Мартин и от майка му Мила Георгиева, действала от началото на 2012г. Георгиева е по-известна като "Царицата на месото", защото източвала ДДС от сделки с месо преди години. Групата се изявявала като истинска сицилианска фамилия. В нея членували бившият съпруг на Мила - Михаил Георгиев, доведеният й брат Максим Кулишев и родният й брат Ангел Ангелов.

Бандата се занимавала с всякакъв вид незаконна дейност - палежи, наркотрафик, контрабанда.