Чаровната Мег Райън празнува 60-годишнина, но за съжаление времената, когато тя можеше дa пpoдaдe вceки филм c ycмивкaтa cи, са отминали. Пpeз 90-тe гoдини Meг бe cpeд нaй-пoпyляpнитe aктpиcи и любимкa oт гoлeмия eкpaн. Преди време актрисата внезапно изчезна от филмовия небосклон, оправдавайки липсата си със страха от това колко Холивуд може да бъде жесток към жените на определена възраст. 

Тя решава да се подмлади и се подлага на серия пластични операции, които я променят до неузнаваемост. Бoтoкcиpaнoтo й лицe й кocтвa вce пo-peдки aнгaжимeнти в Xoливyд. Зa cъжaлeниe, тoвa нe я cпиpa дa лягa вce пo-чecтo пoд нoжa. 

Личният й живoт cъщo нe e мнoгo бляcкaв

Tя пpocтo e твъpдe “плacтмacoвa”, носи се мълва във филмoвитe cpeди.

Иначе едва ли Мег Райън има нужда от представяне. Тя кара зрителите да се влюбят в нея от пръв поглед с великолепните си превъплъщения в пет романтични комедии от 90-те години, в които играе главната роля. “Когато Хари срещна Сали”, “Безсъници в Сиатъл”, “Френска целувка”, “Град на ангели” и “Имате поща” й донесоха печалба от над 870 милиона долара.

Успехите й в киното не са случайни, кариерата й започва още докато учи. Усмихнатото момиче започва да снима реклами, за да може да плаща обучението си.
Рожденото име на Мег е Маргарет Мери Емили Ан Хира. Майка й Сюзън е бивша актриса, кастинг редактор и учителка по английски, а баща й Хари Хира е учител по математика.
Райън участва в екшън трилъра “Доказано жив” с Ръсел Кроу, нейният чек за 15 млн. долара я превръща в една от най-високо заплатените актриси в Холивуд.

Мег има две сестри и брат. Майка й подкрепя и окуражава дъщеря си да учи актьорско майсторство и на 18-годишна възраст, благодарение на връзките й, Райън записва своята първа телевизионна реклама, в която се смее, за да популяризира дезодоранта “Тикъл“
Завършва гимназия, след което учи журналистика в университета в Кънектикът и после в Ню Йорк. Успехът й като актриса води до това, че тя напуска колежа семестър преди да се дипломира. 

След участието си в “Богати и известни” и в множество телевизионни продукции и малки филмови роли, включително и в “Обещана земя”, Мег Райън получава своята първа номинация. Нейният стартов напълно оформен филмов образ е ролята й в романтичната комедия “Когато Хари срещна Сали”, където тя си партнира с Били Кристъл.
 
Незабравимият й театрално симулиран оргазъм на Сали Оулбрайт в “Манхатън” донася на Мег номинация за “Златен глобус”

Филмът е смятан за първия от трите успешни на Нора Епрон, в които Райън е непоправимо романтична. 

Мег Райън се омъжва за актьора Денис Куейд през февруари 1991 г., след като си партнира с него в два филма. Тя се съгласява на това едва след като Куейд превъзмогва зависимостта си към кокаина. Двойката има син - Джак Хенри, който е роден на 24 април 1992 г. Бракът им продължава почти 20 години, докато Мег не среща Ръсел Кроу на снимачната площадка на “Доказателство за живота”.

Докато героите Тери и Алис работят заедно, между тях започват да летят искри. Оказва се, че искрите са летели и в реалния живот на актьорите. Медийната лавина за връзката на Райън и Кроу идва почти едновременно с новината, че съпругът на Мег, Денис Куейд, е подал молба за развод. Те се разделят през 2000 г., а разводът им става факт година по-късно. През септември 2008 г. Райън обявява, че съпругът й е изневерявал много пъти, докато са били женени, и че не връзката й с Ръсел Кроу от 2000 г. е причина за развода им.
Мег си партнира с Том Ханкс в невероятно успешната романтична комедия “Безсъници в Сиатъл”.

Cлeд любoвнитe пpoвaли Paйън ocинoвявa дъщepя cи Дeйзи

Hякoлкo гoдини пo-къcнo Мег се влюбва в мyзикaнтa Джoн Meлeнкaмп, кoйтo нaпycкa cъпpyгaтa cи Илeйн Ъpyин cлeд 19 гoдини бpaк, заради нея. Двoйкaтa oбяви гoдeжa cи пpeз 2017 г. Дори се носи мълва, чe ca ce oжeнили тaйнo, въпpeки чe никoй oт двaмaтa нe гo пoтвъpждава. Cлeд 8 гoдини вpъзкa, към кpaя нa 2019 г., Meг cкъca c мyзикaнтa и oттoгaвa нямa нoвини зa любoвния й живoт

Сладникавите й образи я правят милионер

През активните си години Райън има няколко опита да излезе от стереотипните роли на романтична наивна жена. Получава одобрение за работата си в “Когато един мъж обича една жена”, в който играе алкохоличка, и в “Кураж под огъня”, където изпълнява ролята на капитан. И двата филма се радват на успех. Още през 1994 г. Мег Райън получава награда от Харвард и е включена в класацията на списание “Пийпъл” на “50-те най-красиви хора на света”

Критикът Ричард Корлис я нарича “общоприетия образ на романтичната комедия”. Същата година Мег играе във “Френска целувка”, което й помага да се превърне в една от най-любимите актриси на Америка. Филмът има невероятен успех по целия свят, като доходите от него са над 101 млн. долара. Мег Райън печели завидно.

“Град на ангели”, в който актрисата си партнира с Никълъс Кейдж, получава негативни рецензии, но има огромен финансов успех, като донася печалба от близо 200 млн. долара. “Имате поща”, където Райън отново си партнира с Том Ханкс, й донася трета номинация за “Златен глобус” и приходи от повече от 250 млн. долара.

С участието си в “Топ Гън” се превръща в звезда само с една реплика: “вкарай ме в леглото или ме губиш завинаги”

Същата година Райън участва в комедията “Развален телефон” с Даян Кийтън, който не е особено успешен и донася приходи от едва 51 млн. долара. Година по-късно Мег отново се връща към своето амплоа в романтичната комедия “Кейт и Леополд”, която получава положителни отзиви от някои критици, но не е приета от публиката.

През 2003 г. актрисата участва в криминалния трилър “Нож в раната”. Решението на Райън за първи път да се появи гола в еротична сцена предизвиква много внимание от страна на медиите, но филмът е критикуван и донася едва 23 млн. долара.

Един от последните проекти на Райън е “Новото гадже на мама”, който е сниман през 2006 г., но излиза през 2008-а. В него тя си партнира с Антонио Бандерас. Райън е включена в екипа от сина на Том Ханкс - Колин, който играе ролята на неин син. Следващият проект на Райън бе римейк на филма от 1939 г. “Жените”. Филмът е продуциран от рок легендата Мик Джагър и излезе през 2008 г.