„Агрион“ награди победител в конкурса на в. „Марица“ „Фермер на Тракия“. Призът на Сунай Караасан бе връчен от оперативния директор на „Агрион“ и Агробизнесмен на 2020 година, Николай Минев. Награда получи дъщеря му Айсун Караасан.

Нашето мото е „Земя в добри ръце“. Бих го перифразирал като добра награда в добри ръце. А когато добри ръце срещнат добра земя, с която разполага Агрион, резултатът е добра храна на трапезата, доволни стопани и просперираща държава, заяви Минев при връчването на наградата.

Сунай е известен в Тракия като Царя на тежковозите. Наред с крави и други животни, отглежда тежковозни коне, основно от породата Першерон, които е внесъл от Франция. Той и още един човек от Северна България са единствените у нас, които развъждат такива животни.

В момента във фермата му в Пещера се отглеждат телета за угояване от месодайната порода Лимузин, Шароле и Абърдийн, а в с. Алеко Константиново са майките на телетата. Наскоро купува една от големите и модерни кравеферми в страната, която е в землището на община Раковски - между селата Борец и Момино село.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук