Митко Палачинката от странджанското с. Ново Паничарево се изправя пред Районния съд по обвинение за причиняване на лека телесна повреда на полицай.

120-килограмовият мъж от ромски произход стана печално известен в медийното пространство през август м.г., когато след сигнал за масово сбиване в селото патрул от РУ-Приморско пристига на място и бива нападнат от възпълничкия циганин, съобщава "Флагман".

Преди време запознати източници описаха Царя на палачинките като „бос на ромската махала в с. Ново Паничарево“. 35-годишният мъж държи и няколко павилиона за бързо хранене в Приморско, които са и причина за прякора му.

Във въпросния ден на атаката – 11 август 2019 г., Митко бил паркирал автомобила си в близост до заведението в центъра на селото, където според подадения в полицията сигнал се случило сбиването. Леката кола препречвала пътя на униформените, като те поискали от собственика, да я премести.

В този момент обаче 120-килограмовият циганин, който бил изпил солидно количество алкохол преди това, се разярил, отказал категорично да се подчини на полицейската молба и започнал да се държи изключително агресивно към униформените.

Словесният скандал прераснал бързо във физически, когато Митко станал от масата и се насочил към полицейската кола, от която в същия момент започнал да излиза единият от униформените. Вместо обаче да го остави да излезе, помислилият се за мафиот циганин блъснал вратата, удряйки с нея служителя на реда. 

Бургаският районен съд е насрочил заседанието си за 24 януари. Престъплението е квалифицирано по чл. 131, ал.2 от НК и се наказва с до 3 години лишаване от свобода.