Млада, красива и безспорно една от талантливите цигуларки на нашата сцена – Зорница Иларионова, издава нов албум „Flying through the music“.

В него тя се изявява с виртуозно свирене на цигулка, невероятна техника и драматични умения. Албумът съдържа част от най-красивите, вдъхновяващи и обичани цигулкови пиеси, често изпълнявани в концертите ѝ и на бис – от автори като Ернест Шосон, Пьотър Илич Чайковски, Николо Паганини, Йоханес Брамс, Камий Сен Санс, Антонин Дворжак и българският композитор Панчо Владигеров.

Пианистите, с които записва албума “Flying through the music” са Мария-Елена Средева и Любен Илиев, фотограф на корицата е Йордан Петков, а дизайнерът Йордан Лазов, обработва цялостната визия на албума.Зад гърба си, Зорница Иларионова има десетки успехи на национални и международни престижни конкурси. На тържествена церемония в Кралския дворец Ел Пардо в Мадрид, младата цигуларка е удостоена лично от Нейно Величество Кралица София с престижната награда „Най-добър музикант“ в цигулковата катедра на проф. Захар Брон.


Тази година талантливата цигуларка спечели и две награди от анкетата „Музикант на годината“ 2019. Удостоена е с приза за “Активна творческа дейност”, а заедно с пианистката Мартина Табакова получиха отличието “Ансамбъл на годината”.

Свирила е с големи имена на камерната музика като проф. Марио Хосен, проф. Милена Моллова, Светлин Русев и много други. Концертира като солист с почти всички симфонични оркестри в страната. Младата българка е завладявала с музиката си десетки световноизвестни зали като парижката зала “Гаво”.

Тази година Зорница Иларионова е специален гост на Васил Петров в негово лясто турне „Концертите „SymphoNY WAY”, където ще представи някои пиеси от албума. Концертите ще се състоят на 21 Юли в Пловдив, Летен театър Бунарджика, Бургас на 23 Юли Летен театър, на 25 Юли в  Zornitza Family Estate Relais & Chateaux до Мелник, 27 Юли в Петрич (стадион „Цар Самуил“), 7 Август във Варна (зала 1, Фестивален и конгресен център - Варна) и на 14 Август с  на Амфитеатър на Блек Сий Рама Голф и Вили.

Албума на Зорница Иларионова „Flying through the music” може да откриете в музикалните онлайн платформи, както и във всички музикални магазини и книжни центрове.
 

Линкфайър към албума: https://lnk.to/ZornitsaIlarionova

Коя е Зорница Иларионова?

Млада, красива и изключително талантлива, Зорница Иларионова е завършен музикант с редица международни награди и представя достoйно страната ни на престижни музикални и световни сцени, вече е покорила и сърцата на Парижани.
Покорява сърцата с цигулка.

Зорница Иларионова е родена в Плевен. Завършила е НМУ „Любомир Пипков“ в София през 2011 г. в класа на своята майка, Благородна Танева. След това продължава образованието си в Мадрид, Испания в Еscuela Superior de Musica Reina Sofia, в класа на световноизвестния педагог проф. Захар Брон, после в Нов български университет при проф. Марио Хосен.

Специализира и в Италия при проф. Павел Верников. Младата цигуларка притежава много награди от национални и международни конкурси, има участия в майсторски класове и фестивали, изяви като солист. През 2015 г. е удостоена с „Кристална лира“ от СБМТД.

Като носител на Гран при от конкурса "Музиката и земята" цигуларката направи дебюта си в емисията "Франс Мюзик" на Френското радио, в която се представят мауреати от международни конкурси. А като победител в конкурса "Суна Кан" в Анкара, Турция, беше поканена като солист на Филхармонията на Измир.

Цигуларката е канена да води майсторски класове във Виена, Сингапур, Испания. На 14-годишна възраст издава първия си компактдиск с творби от Моцарт и Сарасате. Има записи в Българско национално радио и участия в преки телевизионни предавания. Концертира като солист с почти всички симфонични оркестри в страната.

През последните години печели множество награди международни конкурси и концертира активно в България, Германия, Испания, Русия, Франция, Португалия, Турция, Белгия, Австрия и др.


Награди и отличия:
Два приза от класацията „Музикант на годината – 2019 година“ –  едната наградата е за “Активна творческа дейност” на Зорница Иларионова и за “Ансамбъл на годината” заедно с пианистката Мартина Табакова. Наградите ще се връчат през есента на 2020г.
Две първи награди от един от най-престижните международни конкурси "Йохан Себастиан Бах". Събитието се състоя в края на 2018 г. пред публика от 5000души в една от най-модерните японски зали "The Grand Hall" във Фукуока.

Втора награда "Силвър" на конкурса за млади изпълнители"Манхатън" в Ню Йорк, САЩ. Конкурс за всички струнни инструменти и се провежда под патронажа на световноизвестния пианист Иво Погорелич.

Трета награда от Международния конкурс"Classic Pure Vienna" във Виена, Австрия, в който до финала достигат едва 8 човека от цял свят.

Лауреат в конкурса на Фондация „Йордан Камджалов“.

На тържествена церемония в Кралския дворец Ел Пардо в Мадрид, младата цигуларка е удостоена лично от Нейно Величество Кралица София с престижната награда „Най-добър музикант“ в цигулковата катедра на проф. Захар Брон.

Победител в конкурса "Суна Кан" в Анкара, Турция