Остър скандал между лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов и журналистите и гости на БНТ се разрази в неделната вечер.

Причината бе отказът за достъп на журналистката Цвета Стратиева (Флора) да присъства на събитие на проруската партия, на което да свърши професионалните си ангажименти. Според партийците тя не е допусната, защото "лъже". 

Последва остра размяна на реплики на висок тон между Костадинов и гостите на Бойко Василев в студиото, а именно - Константин Вълков и Асен Генов.

"Г-н Костадинов, въпросът е кой лъже - вие казвате, че България ще изпраща войски в Украйна - лъжа.

Половината от депутатите ви имат влогове в евро. Вашият канал в Ютюб се финансира с чужди средства", каза Генов. 

Костадинов попита първо с кого разговаря. След като разбра, че срещу него е Асен Генов, той каза, че гостът на Бойко Василев е тежко спонсориран от "Америка за България", а освен това е и специалист по керамика, а не по политически науки. 

По-късно Костадинов написа и пост във Фейсбук, за да си изкара гнева върху Генов.

"БНТ напълно изплискаха легена – оказа се, че Бойко Василев е поканил като коментатор на изборните резултати Асен Генов“. 

„Всеки път когато Асен Генов се опитва да изрази мнение по сериозна тема, имайте предвид, че това е декоратор-технолог в керамичното производство, със средно образование. Висок е около 160 сантиметра, на 55 години, без семейство и деца, последовател на харе кришна, живеещ в панелка в кв. Надежда.

Разбирам, че Бойко Василев иска да трудоустрои безработния фаянсаджия, но все пак като данъкоплатец, който плаща издръжката на тази телевизия, искам да знам какви са критериите.

Защото познавам поне десет други плочкаджии освен Асен Генов, които биха били много по-подготвени да анализират изборните резултати“, казва още той чрез поста си в социалната мрежа.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук