Бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски е провокатор, който е пратен на протеста, за да очерни Христо Иванов. Това е обяснението, което лидерът на „Да, България“ и почитателите му дават за прихванатия снощи на протеста разговор между двамата.

„Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо. Само да ти кажа, обадил се на Маджо…“. Чу се снощи по време на живото предаване на Иванов във Фейсбук. Последва „Шшт“-кане и уговорка да говорят „после“.

„По време на протестите към мен постоянно се обръщат хора, които искат да се снимаме, да се запознаем, а често и да ми споделят всякакви информации и разкрития. По същия начин, след излъчването на третата серия на „Осемте джуджета”, г-н Димитър Ламбовски се запозна с мен на един от протестите. Имали сме няколко разменени реплики във връзка с тази история.


Днес той се приближи към мен по време на мое живо включване, за да се снима с мен и каза фразата „изключил съм си телефона, защото тоя се обадил на Маджо...”.

Прекъснах го, защото не смятам, че моите лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети.

Разбирам, че ако свидетел по „Осемте джудета” казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това представлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла. Това е всичко, което аз мога да кажа по темата“, написа Иванов в малките часове.

На стената на иначе изключително „демократичния“ лидер на „Да, България“ плурализъм не съществува, а всички отрицателни мнения биват изтривани. За сметка на това, не се трие защитата на негови привърженици. Така под голяма част от постовете изглежда, че хора си говорят сами, пише tribune.bg.

Пример:

 

ФейсбукФейсбук

 

Още от 90-те години на миналия век името на Ламбовски се свързва с могъщата някога силова групировка СИК и със знакови имена като Младен Михалев – Маджо, Красимир Маринов-Големия Маргин, Румен Николов-Пашата и други знакови представители на силовите времена.

Според публикация в профила на бившия евродепутат Николай Бареков „тоя“, който е звъннал на Маджо, по всяка вероятност е скандалният бизнесмен Иво Прокопиев. Бареков обаче според „феновете“ на Христо Иванов също е част от задругата за очерняне на чистия му образ.