"Проф. Велислав Минеков лъже с тонове. Аз съм си го кръстил министър на пресконференциите и на интервютата. Този проект е към МРРБ и беше съгласуван с Министерството на културата". Това каза пред БНР Цонко Цонев. 

Бившият кмет на Каварна беше потърсен по повод реставрацията на местността "Яйлата" и критиките, които министърът на културата отправи към реализирането на проекта. 

Кметъла затапи Минеков за реставрацията на „Яйлата” ВИДЕО

Преди седмица в предаването "Неделя 150" проф. Минеков отбеляза, че в реставрацията на мястото са се използвали евтини материали и се е "играло по въображението на кмета".

Според министъра на културата на Яйлата има "бутафорията от итонг и картон - имитация на крепост". 

Реставрацията на ранновизантийската крепост край село Камен бряг беше извършена преди седем години, когато кмет на община Каварна беше Цонко Цонев. 

"През 2006 година ме проверява Европейската сметна палата. Нека ме провери и европрокуратурата. Те поне са хора, които няма да гледат картинки, няма да слушат хора, които ще им обясняват колко това е "кич" или "боклук", каза Цонев.

"Всичко е леснопроверимо. Документите са в общината", подчерта бившият кмет на Каварна. И се закани, че може да заведе дело за набеждаване за престъпление. 

"Осъдил съм няколко души за клевета. Очаквам и самата проверка", добави Цонко Цонев.