Оставката на Емил Христов не беше приета, понеже мотивите бяха несъстоятелни. Недостойно е хората с увреждания да бъдат политически употребени от опозицията. Проблемите на хората трябва да се решат, но не по този начин. Днес два часа се дебатираше нещо без да има решение по този въпрос. Опозицията търси сензации. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Тя бе категорична, че трябва да се пази авторитетът на институцията. По думите й има определен дрескод, заради което има хора, които не се допускат в сградата. „БСП управляваха в периода 2013-2014 г. 400 дни хората стояха пред парламента. Какво направиха те през това време?“, попита Караянчева.

„Проблемът на опозицията е, че тя казва само отрицателните неща, но не посочва положителните. Няма внесен вот на недоверие. Имаше вот на недоверие по темата за корупцията, но мотивите бяха несъстоятелни. БСП живеят в някаква друга държава и не виждат какво се случва“, припомни председателят на парламента. „Кажете 2-3 добри неща“, призова тя, отчитайки, че от тяхна страна има агресия. „Днес ги призовахме да дадат предложение за подобряване на живота на хората. Те не внасят много законопроекти. Мисля, че това е причината за търсенето на скандали“, допусна Караянчева.

Тя коментира и посещението на Явор Нотев от „Атака“ в Крим. „Той посети Крим на собствени разноски. Политиката на коалиционния ни партньор ни беше ясна и преди съставянето на правителството. Това посещение е партийно а не служебно“. Цвета Караянчева отново напомни, че президентът Радев трябва да обединител на нацията, да е неутрален, не да се държи като опозиционен лидер. „БСП и президентът тичат в една писта. Корупцията е световен проблем и всички търсят начин да се справят с нея. Ние правим стъпки за това. Дори законът да не е добър е стъпка в правилната посока“.