Почти цяла България бе разбудена посред нощ от силно земетресение. Трусът, за който първо БЛИЦ съобщи, бе с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер. Земята се разлюля в 02,11 часа, а епицентърът бе във Вранча, Румъния.
До момента не се съобщава за пострадали или материални щети. 

Земетресение обаче стресна доста български градове. Трусът бе усетен и в Северна България, най-вече във Варна, Добрич, Севлиево, Силистра и Лом. Най-силно в морската столица труса почувстваха в кв. „Виница“. И в Добрич регистрираха земетресението. Софиянци също се събудиха от разлюлялата се земя. 

„Беше страшно – прозорците звъняха, а всичко се клатеше”, споделя читателка на БЛИЦ от Плевен. „Продължи няколко минути, не искам да си представя какво е било в епицентъра”, споделя друг читател на БЛИЦ от Варна. „Да се молим да не се повтори, доста силно беше”, притеснява се жена от Добрич. „Току що го усетих в Търново,здраво ме разлюля. Разтреперих се и още имам сърцебиене,никак не е приятно чувството, излизам на кафе,че от този ужас и шок едва ли ще заспя както мислех....гадно нещо е земетресението наистина,ако повтори както се очаква за секунда и те няма под руините,а не дай боже да си затиснат а жив известно време”, споделя друг читател от старопрестолната столица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В РУМЪНИЯ!