България има нова звезда - Песъка, който е като чудовището от Лох Нес - всички говорят за него, но никой все още не го е видял. Факт е, че цяла София е "ошарена" с графити, които информират гражданите за подвизите на въпросния, пише "Флагман". 

От известно време за битието на Песъка разбраха още в Пловдив, Варна, Бургас, Перник, Кюстендил, Дупница и Благоевград.

Всъщност манията с Песъка, който е набеден за „хероинов наркоман“, „доносник на 5 РУ“, според някои носи вина за разпространението на ковид и „пречи на България да се присъедини към Шенген“ започна от столичния кв. Редута, където има няколкостотин шаржа.

Те уведомяват още, че Песъка „продава маски“, че е „под карантина“, „заразен с корона“, „амфетите му са боклуци“, "ще вземе третия мандат" и дори някои лични подробности, като тази, че е „рязан“.

Според социалните мрежи той е „най-известната личност в София“. 

Снимка в столичен подлез

Последната снимка, която бе разпространена от бившия здравен министър Петър Москов, който е видял поредния надпис за Песъка тази сутрин:

„Всъщност, това е съобщение! Съобщение, с което авторът уведомява света, че г-н Песъка е нещо различно от това, за което се представя. То ни казв, че въпросният индивид, се заявява за представител на някаква общност и иска доверието на тази общност, а всъщност работи за други хора с други интереси. (в случая вероятно за полицията“, пошегува се той.

Проверка показа, че има хора, които твърдят, че познават въпросният Песък и той действително съществувал. Ставало въпрос за 50-годишен чичко от „Редута“, висок около 2 метра с вид на застаряваш наркоман.

Тук някой плаща за "Главата на Песъка"

Други обаче твърдят, че този термин всъщност е жаргон сред тийнейджърите, които наричан така цивилните полицаи.

Преди години в Бургас имаше подобен тренд с култовите Млякото и Руснака, които бяха замесени във всичко, което се случва в региона - от изборите до криминални случаи. Носеше им се слава на много богати хора с големи възможности и връзки на най-високо ниво.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук