Гениалната българска мисъл не спира да изненадва с изобретателността си. Доказателство за това е и този работник, заснет в покрайнините на Стара Загора. Кадър, запечатал зевзека с авариен конус на главата, предизвика истински фурор във фейсбук групата „Истината за Стара Загора”.

„Иновация за безопасна работа на опасен обект в гр. Стара Загора. Браво момчета и добро утро. Видях ви още от 500 метра напътя”, пише авторът на поста, натъкнал се на забавната гледка.На кадъра се вижда млад мъж, който коси тревата покрай мантинелата. Не е ясно по какви точно причини работникът е решил да нахлузи конуса на главата си. Най-вероятно да се предпази от слънцето. Или пък просто за да бъде атрактивен.

„Щом е за безопасност, всякакви идеи вършат работа...”, „Много добре пази и от слънце” и „Петжи предпазител”  са само част от коментарите, които не спират да валят под забавната снимка.Явно целият екип на фирмата работи, екипиран по този начин, защото снимка към един от коментарите се виждат други двама мъже, които също са с конуси на главите.