Жители на махала Пенковци и на село Чорбаджийско изпратиха в последния й земен път 32-годишната Серпил Хикмет, трагично загиналата жена в зверската катастрофа вчера на пътя за „Маказа“. Погребението се състоя днес в късния следобед. 

„Трагедията е огромна. Бабата на Серпил е с ампутирани крака от години. Дядото пък наскоро получи инсулт и беше настанен в болницата. Вчера баща и дъщеря са отишли да го приберат и се връщали от Кърджали, като в колата е бил и дядото. Днес жената е в гроба, а баща й Хикмет - с ампутирана ръка в пловдивска болница.

Такава трагедия не се е случвала в нашия край. Хикмет дойде от Англия да търси гледачи за неподвижната си майка“, разказаха пред 24rodopi.com жители на Пенковци.

Тримата с пътували в автомобил „Мерцедес“ с десен волан. Баща и дъщеря от години живеели и работели в Англия.

„Хикмет от много години е в Англия. Серпил също замина след като завърши училище“, поясниха местни.

Заради катастрофата с четири коли, която стана към 15.45 часа в района на Великденче вчера, за близо 10 часа бе затворен за движение участък от международния път за „Маказа“.

Зверският сблъсък на пътя за Маказа отне живота на една жена, а други трима пострадаха тежко. Още 10 души са потърсили лекарска помощ. Причина за верижната катастрофа с участието на 4 МПС е неправилно изпреварване, предприето от водача на мерцедеса.

Той е успял да задмине 3-4 коли, но навлизайки в завоя, в насрещната лента се появила каравана. Инстинктивно Хикмет завил надясно, но тази маневра се оказала фатална.

Една ударените коли била управлявана от жена, а на задната седалка били децата й – 7-месечно бебе и 6-годишно дете. Тя е пострадала, но децата са без травми, спасили ги специално кошче и кола.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ