Двама млади сирийски имигранти са измъкнати изпод седалка на луксозен джип, който пътувал към Капитан Андреево през турският ГКПП Капъкуле в Одрин.

За двамата мигранти, за които е констатирано, че са от сирийска националност, е била изградена специална система от маркучи, за да могат да дишат докато се крият под седалките на луксозното возило.

При операцията е задържан и водачът на автомобила Т.П. който е турски гражданин, от български произход, съобщава "Марица". 

Екипите на провинциалното полицейско управление за борба с контрабандата на имигранти и дирекция на граничните пунктове, дирекцията за наркотици и разузнаване, митническа дирекция на ГКПП Капъкуле ежедневно извършват координирана работа за предотвратяване на контрабандата на имигранти. 

Като част от поредно проучване е претърсен въпросният луксозен джип, който е дошъл на граничния пункт Капъкуле, за да отиде в България.

При обиска силите на реда бяха смаяни от факта, че в тайник под задните седалки на джипа бяха открити двама нелегални имигранти които бяха видимо изтощени.

Имигрантите са предадени на провинциалната имиграционна администрация.

Срещу водача на джипа Т. П. е образувано досъдебно производство за престъпление „незаконен трафик на имигранти“. 

Шофьорът, който беше изпратен в съда след процедурите в полицейското управление, беше арестуван от дежурния съдия.