Майка от Сливен разтърси мрежата с изповед за детето си аутист и надеждата, че синът й може да бъде щастлив. Така, както всяко дете заслужава. Ето какво написа Надежда Петрова във Facebook, цитирана от Глас нюз бг:

"Казвам се Надежда Петрова и съм майка на две прекрасни момчета... Малкият ми син Ники е на 20 години с диагноза АУТИЗЪМ...

Неговият живот е музиката, единственото нещо, което прави 24/7, е да свири и пее. Свири на синтезатор и барабани, които успях да му закупя...

Научи се съвсем сам... единствените му учители са лаптопът и интернет. Намира там всичко, което е нужно, за да разучи как да изсвири дадена песен, която е харесал.

Вратите, на които почуках, с молба Ники да ходи на уроци ми бяха затворени... Не желаят да работят с моя прекрасен Аутист.

Но все още имам НАДЕЖДА, че ще се намери ЧОВЕК, който да приеме момчето ми в душата си и да работи с него... разбара се, ще му бъде заплатено за уроците...

Искам да се знае, че не очаквам невъзможното от учителя... Желанието ми е Ники да се занимава с единственото нещо, което му носи радост в живота.

И най-важното - да не се чувства отхвърлен, защото е аутист...

Ако сред вас има ЧОВЕК, който ще приеме молбата ми присърце, моля да се свърже с мен на лично съобщение..."

Сливналии, съдбата на всяко семейство пулсира в синхрон с радостите и нуждите на децата ни. Понякога се случва тази съдба да е тежка.

Всяко дете заслужава да получи подкрепа, за да порасне отговорно към себе си, към другите и към заобикалящия ни свят. Повечето от децата, които са с аутизъм, не са лишени от способности, лишени са от възможности.

И тук не е достатъчна само любовта на родителите, нужна е повече съпричастност! Ще се намери ли човек, който да направи едно талантливо дете щастливо?

Чуйте Ники!