Условна присъда от Пазарджишкия окръжен съд получи пернишката съдийка Виолина Личева, която в пияно състояние прегази и уби човек.
Съдът я призна за виновна за убийство по непредпазливост и й даде 3-годишна условна присъда с пет години изпитателен срок. 

Пернишката съдийка беше обвинена, че на 28 ноември 2007 година е блъснала с автомобила си 60-годишния Йордан Василев на пътя София-Перник. В резултат на удара мъжът е починал, а тя е напуснала местопроизшествието.

Разследването показа, че друг шофьор успява да запише номера на колата й и сигнализира полицията. Личева е открита в дома й. По долната част на рамата на автомобила й са намерени кръв и органична материя. 4 часа след катастрофата кръвната проба на Личева е показала 2.98 промила алкохол в кръвта й.
От полицията обявиха, че през тялото на 61-годишния мъж, са преминали 2 коли и не е ясно дали Личева е била първа. Пред Висшия съдебен съвет съдията обяснила, че е пила 100 г ракия в дома си след инцидента. Все пак признала, че на обяд е пила и 100 г джин.
Днес обаче съдът оправда Личева по обвинението, че е шофирала след употреба на алкохол, тъй като нямало доказателства за това. Пробите били взети 3-4 часа след инцидента, съдийката е пила след катастрофата. Тя не разбрала, че прегазва човек, а си мислела, че джипът минава през бабуна.
Пре магистратите Личева не се призна за виновна и помоли за оправдателна присъда. След решението тя отказа коментар.
Виолина Личева е осъдена да заплати по 40 000 лева обезщетение на двете дъщери на убития - Албена и Даниела Борисови. Присъдата може да бъде обжалвана в Пловдивския апелативен съд. /БЛИЦ