Трябва да сменим нагласата си за хората, които са носители на К-19. Това заяви в ефира на Нова тв заразеният с коронавирус Ути Бъчваров.

"Не съм на легло, не съм на системи или интубиран. Всеки организъм реагира по различен начин, а и времето при всички положения работи в наша полза, защото може би вирусът не е чак толкова зъл вече и е понавел глава", каза той. 

"Аз се чувствам добре, не е прекрасно, де. Нямам температура, не кихам, не кашлям", заяви готвачът.

"Дълбоко ме травмира, че ми изчезна вкусът и обонянието. Аз съм човек, който не пуши и пия умерено, но в един момент усетих, че това, което консумирам, няма вкус.", призна той. 

"Точно преди една седмица отидох да си направя тест, защото в четвъртък, похапвайки заедно с децата и жена ми, усетих, че ядеейки чесън, не усещам нищо. Аз много обичам от пресния чесън и в един момент просто си дадох сметка, че нещо не е наред. Ядях го като ябълка", призна той. 
 

"Тогава си казах "Опааа", това е един от симптомите, че нещо в организма ти не работи", заяви Бъчваров. 

"Миналия петък си пуснах PCR в частна лаборатория. Резултатите ми излязоха в 9 вечерта. Тогава не бях дал точен адрес, но след половин час РЗИ, кметски наместници и всички останали, потропаха на вратата ми", заяви готвачът.

"Бях даже на 70-80 км. от Варна, но органите ме намериха и усмихнато ми казаха, че знаят за мен и няма да съм изоставен", каза той. 

Ути заяви, че му е било обяснено, че трябва да бъде карантиниран и да спазва определени норми. 

Той похвали държавата и бързата реакция и правилни и точни действия на органите. 

Бъчваров каза, че децата му са здрави, но жена му също е с положителна проба за коронавирус. "Най-важното е да намерите просто кой да ви носи храна", каза той.

"Децата има къде да играят, при нас са", добави готвачът.