Двама души загинаха в зверска такастрофа в Бургас. "Флагман" анализира какво точно се е случило около 10:30 часа по зле поддържаната пътна настилка от кв. "Долно Езерово" към зърнобазата „Севан“. Шофьорът, превозващ изкупеното от производителите зърно към складовете на големия търговец Артур Акопян, е карал с несъобразена скорост и по всяка вероятност е бил претоварен.

Той е изпреварвал други превозни средства, при което е развил скорост над 100 км/ч. по изпъстрения с дупки асфалт от тировете. Двамата загинали мъже от Фолксвагена са излизали от близката нива, по черния път, опитвали са да направят ляв завой.

Сблъсък

От разпилените търнокопи, лопати и части от Фолксвагена се вижда, че тирът се блъска в малкия бус след около 80 метра, при които е опитвал да набива спирачки. Отнесъл е старата немска трошка на около 20 метра от сблъсъка, а едното тяло е изхвърчало на още 30 метра след това.

Втори час вещи лица, разследващи полицаи и униформени от Пътна полиция изчисляват предполагаем тонаж, мерят спирачен път , височини и дължини на превозните средства. Телата на двамата селскостопански работници все още не са огледани от съдебен лекар. Маркираната кола на ДАИ си тръгна 5 минути след предходната ни публикация.

Загиналите са на възраст 24 и 45 години. Зад волана на тира – DAF, е бил 50-годишен водач. Взетите от него проби с дрегер на място за алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук