66-годишният Димитър, който на 30 декември преби до смърт 6-годишното си внуче в Монтана и нарани жестоко съпругата си с метална тръба по време на семеен скандал, е починал в „Пирогов", съобщава BulNews. Насилникът ще бъде погребан служебно.

Жестокият побой в дома на семейството, на първия етаж на блок в квартал „Младост", се случи около 21 часа на 30 декември.

Съседи чули виковете на жената и детето и подали сигнал на телефон 112. Полицията пристигнала незабавно и открила 6-годишното момченце в безсъзнание, като в безпомощно състояние била и 60-годишната му баба.

Когато видял униформените 66-годишният Димитър успял да скочи през прозореца. Качил се в колата си и подкарал към индустриалната зона, където опитал да се самозапали. Към 22.30 часа е бил открит жив в изгорелия автомобил на улица "Диана" и откаран в болница.

Установено било, че има 35-40 % изгаряния по тялото и е транспортиран за лечение в клиниката по изгаряния "Пирогов" в София, където вчера е починал.
Бабата все още е в критично състояние в болницата в Монтана, направени са ѝ няколко операции.

Припомняме, че 6-годишното момченце издъхна на 3 януари, без да дойде в съзнание.

То било с тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив в мозъка и с много други наранявания по главата и тялото. Оперирано е по спешност, но травмите били „несъвместими с живота", казват лекарите от реанимацията на болницата.

Причините за агресията на Димитър все още не са ясни, но според хора, познавали семейството, мъжът е подлагал на насилие съпругата си от години.
Димитър бил фермер, отглеждал животни край Монтана, а съпругата му е помощник-възпитател в детска градина в града.