Преместваемите обекти в Слънчев бряг, които се стопанисват от групировки, трябва да бъдат премахнати. Това каза в „Денят започва“ по БНТ вицепремиерът Валери Симеонов.Това е районът на Южния плаж, градът на греха е, добави той и показа снимка на обширно заведение, което не би могло да се нарече преместваем обект.

„Пред едно от тези заведения има лъскав автомобил. Всички на север от Бургас знаят чий е той. На Митьо Очите е“, обясни вицепремиерът.

„Минават проверяващите, измерват големината на обектите, сядат в една закусвалня да обядват и той непрекъснато е пред тях – на съседната маса. Нищо не им казва. Ходи и гледа как си вършат работата“, заяви Симеонов.

Чрез промяната в Закона за устройство на територията и с въвеждането на регламент на преместваемите обекти, всички малки и големи творения на лакомията ще бъдат премахнати, добави той.„Преместваемите обекти са една язва за туризма и всеки, който е ходил през последните години в Слънчев бряг и по други наши крайбрежни курорти, е видял тези неугледни и грозни бараки, които ги превръщат в арабски битаци. Сковани са с подръчни материали и в тях се продават сутиени, джапанки и всякакви други стоки. Те въртят един сив оборот. Някои от тези обекти нямат дори касови апарати“, уточни вицепремиерът.
 


Трябва да бъдат премахнати, защото ощетяват дейността на нормалните туристически обекти, в които са инвестирани много пари, добави той.
След като му бе зададен въпросът дали пътят Бургас – Слънчев бряг ще бъде завършен в срок, Симеонов каза, че всяка седмица е там.

„Уверявам ви, че това, което министър Нанков е обявил, ще бъде спазено. 30-40% от пътя е асфалтиран“, каза още той.