Протестите срещу мен са намеса в правилата и реда на парламента. Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов , предаде агенция „Фокус“.

„Според мен става въпрос за намеса в парламентарната демокрация. Правото на група „Обединени патриоти“ да има заместник-председател е неоспоримо. То е съгласувано с всички останали групи.

Както ДПС има заместник-председател, така както БСП и ГЕРБ имат, така е редно и „Обединени патриоти“ да имат. За мен това не е било самоцел. Виждате, че този пост четири месеца фактически стои незает.

С решение на групата съм определен аз да заема този пост. Нямам нито избор, нито съм човек, който бяга от отговорност, нито човек, който има нужда от повишаване на рейтинг.

Това, че някой протестира си е негово право. Това си е намеса в правилата и реда в парламента. Все пак България е парламентарна република", коментира Симеонов.

Той посочи, че има вариант всеки да от „Обединени патриоти“ да е заместник-председател, но такова решението е на групата. Симеонов обърна внимание, че не се е издигнал той за този пост.